Υλικά
4 ώριμες ντομάτες
2 κεφάλια μοτσαρέλας Bufala
φύλλα φρέσκου βασιλικού
αγνό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβεις σε μέτριες ροδέλες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα.
Τοποθετείς τις φέτες εναλλάξ και τους προσθέτεις τα φύλλα βασιλικού.
Προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο καθώς και το αλάτι με το πιπέρι.
Tip
Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη έχει να κάνει με τη ρίγανη, συνήθως ως συμπληρωματικό ή ακόμη και ως υποκατάστατο του βασιλικού. Ο βασιλικός όμως δεν έχει απλά διακοσμητικό ρόλο. Στην caprese τρώγεται, γι' αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούνται μεγάλα και πλατιά φύλλα. Η ρίγανη από την άλλη είναι περισσότερο συνδεδεμένη με την ντομάτα και όχι τόσο με το τυρί. Ιδανικά, προτίμησε ένα από τα δύο αλλά ποτέ και τα δύο μαζί.