Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα για την επιφάνεια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το μπέικον.
Ρίξτε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και ρίξτε το δεντρολίβανο, το ρεγκάτο και το μείγμα με τα σοταρισμένα μανιτάρια.
Ανακατέψτε, αδειάστε το μείγμα στο ταψί, περιχύστε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50 λεπτά, ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 7-8 λεπτά.
Τip
Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το φαγητό μέχρι και μία μέρα πριν, να το αφήσετε στο ψυγείο και να το ψήσετε λίγο πριν το σερβίρετε.