Υλικά
Υλικά για μια φόρμα με διάμετρο 22 εκ.
700 γρ. πατάτες
1 κιλό σπανάκι
200 γρ. πάριζα
4 αυγά
300 ml γάλα
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε τις πατάτες και στραγγίξτε τις, να στεγνώσουν από την υγρασία τους.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες.
Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και απλώστε τις έτσι ώστε να καλύψουν την επιφάνεια του σκεύους. Ψήστε για 25 λεπτά στους 200ºC στον αέρα.
Σοτάρετε το σπανάκι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα του ρεγκάτο. Προσθέστε την πάριζα ψιλοκομμένη και το σπανάκι.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Ενώστε το με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση από πατάτες, πασπαλίστε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 180ºC στον αέρα.
Tip
Απλώστε αμέσως τις πατάτες στη φόρμα μόλις τις τρίψετε, για να μη μαυρίσουν. Μην τις ξεπλύνετε, γιατί το άμυλό τους είναι πολύτιμο για τη βάση της τάρτας.