Υλικά
Υλικά για 4 φέτες
4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί, κατά προτίμηση με ξινό προζύμι
πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
ρίγανη ή μαντζουράνα (ή και άλλα μυρωδικά)
4 αυγά
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
κύμινο
Εκτέλεση
Φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα, στη φρυγανιέρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αν είναι μπαγιάτικο, ακόμα καλύτερα.
Τηγανίζουμε τα αυγά με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Αλείφουμε την κάθε φέτα με μπόλικο πελτέ, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω από ένα αυγό.
Πασπαλίζουμε με κύμινο και με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη ή θυμάρι ή μαντζουράνα ή θρούμπι.
Tip
Μπορούμε πάνω στον πελτέ να βάλουμε από ένα φύλλο άγρια πιπεράτη ρόκα και μια λεπτή φέτα μανούρι ή φέτα. Η πάπρικα ή μια σάλτσα πιπεριάς ταιριάζουν πολύ.