X

Μανιτάρια Γεμιστά με Μπέικον και Ντομάτες

Ταιριάζουν μοναδικά με την μπίρα, το τσίπουρο ή το κρασί. Τα πορτομπέλο είναι τα πιο νόστιμα μανιτάρια και τα ιδανικότερα για γέμισμα, καθώς διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια.

Υλικά

8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο

5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους

30 γρ. ψίχουλα από ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

6 φέτες μπέικον

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να τραγανίσει και να ροδίσει, μαζί με τα ψιλοκομμένα ποδαράκια από τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τη φρυγανιά, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και το μπέικον.

Σε ένα ρηχό λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα μανιτάρια με την κάτω τους πλευρά προς τα πάνω. Τα αλατίζουμε ελαφρά. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 20'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Αντί για μπέικον, βάζουμε το εσωτερικό από ένα χωριάτικο λουκάνικο, που το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Στα τυριά αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι περισσεύει στο ψυγείο. Ταιριάζει και η φέτα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές