Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
500 γρ. ανθότυρο
300 γρ. ξινομυζήθρα
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για τα φύλλα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το ανθότυρο και την ξινομυζήθρα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.
Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα φύλλο και διπλώστε το στη μέση. Κόψτε το σε δύο κομμάτια, αλείψτε κάθε κομμάτι με ελαιόλαδο, βάλτε από μία κουταλιά από το μείγμα τυριών σε κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίξτε τα σε ρολό. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο και τηγανίστε τα κρεμμυδοπιτάκια.
Βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και σερβίρετέ τα με φρέσκα σαλατικά ή με σαλάτα ντομάτα και αγγούρι.
Τip
Με τα ίδια ακριβώς υλικά μπορείτε να ετοιμάσετε μια κλασική πίτα: Στρώστε τα μισά φύλλα κάτω, μετά απλώστε τη γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείψτε την επιφάνεια με ένα αυγό και ψήστε στους 180°C για 50 λεπτά.