X

Κολοκυθάκια και Μελιτζάνες με Αρωματικό Κουρκούτι και Σάλτσα Φέτας

Τα τηγανητά λαχανικά είναι ο μεζές που δεν μίσησε ποτέ κανείς, με όποιο αλκοόλ και να συνοδεύονται. Η σάλτσα φέτας "σκοτώνει" το τηγάνι και δίνει τη δροσιά, το άρωμα και το πικάντικο που αναζητούν.

Υλικά

500 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες

500 γρ. μελιτζάνα σε λεπτές φέτες

αλάτι

σπορέλαιο για το τηγάνι

Για το κουρκούτι

200 γρ. αλεύρι

50 γρ. κορν φλάουρ

½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κρόκο αυγού

330 γρ. παγωμένη ξανθιά μπίρα

ψιλοκομμένο μαϊντανό

ψιλοκομμένο άνηθο

1 κ.γλ. θυμάρι

αλάτι

Για τη σάλτσα φέτας

1 φλιτζ. γάλα

250 γρ. μαλακιά φέτα τριμμένη

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γλ. δυόσμο ξερό

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη κρύα όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Ξεκινάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, για να μη σβολιάσει. Αν δυσκολευόμαστε σε αυτή τη φάση, χτυπάμε το κουρκούτι στο μούλτι. Θα βγει λείο και βελούδινο. Το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο: έτσι, στο τηγάνι θα βγει ακόμα πιο τραγανό.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φέτας: Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τη φέτα και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα. Μόλις πήξει η σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε το πιπέρι και τον δυόσμο.

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το σπορέλαιο. Αλατίζουμε ελαφρά τα λαχανικά, τα περνάμε από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές στο καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τα καυτά λαχανικά σε πιατέλα και σε ένα μπολάκι στο πλάι τη δροσερή σάλτσα φέτας.

Tip

Στα λαχανικά μπορούμε να προσθέσουμε μπαστουνάκια από καρότο, ροδέλες από άγουρη ντομάτα και λωρίδες από πράσινες ή χρωματιστές πιπεριές.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.