Υλικά
Για 4 άτομα
250 γρ. σαρδέλες σε λάδι
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από 1½ λεμόνι
10 cl κρέμα γάλακτος
4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις σαρδέλες από το λάδι τους και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή αλοιφή.
Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος καθαρίζουμε συχνά τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι, ώστε να χτυπηθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας.
Σερβίρουμε το πατέ είτε στον μπουφέ είτε σαν ορεκτικό, με φρέσκα λαχανικά, κρακεράκια, φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί ή πολύσπορα κριτσίνια.
Tip
Μια εναλλακτική και πιο πρωτότυπη λύση αντί για ταραμοσαλάτα. Διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα, καλά κλεισμένο σε μπολ.