X

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Φέτα στην Κατσαρόλα

Τα γεμιστά κολοκυθάκια, ένα από τα κορυφαία πιάτα της ελληνικής κουζίνας για μένα, σε αυτή την εκδοχή, χωρίς κιμά αλλά με μπόλικη φέτα που λιώνει στο εσωτερικό τους, είναι ποίημα. Μυστικό νοστιμιάς το μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι, που το βάζουμε όλο, μαζί με το πράσινο μέρος του.

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

1½ κιλό μεγάλα κολοκυθάκια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

500 γρ. φέτα τριμμένη

2 αυγά

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τα κολοκύθια και κρατάμε την ψίχα τους.

Φυλάμε στην άκρη μερικά κομματάκια από το εσωτερικό, ανάλογα με τον αριθμό των κολοκυθιών, για να σκεπάσουμε το στόμιό τους μετά το γέμισμα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την υπόλοιπη ψίχα των κολοκυθιών μαζί με τα κρεμμυδάκια και λίγο αλάτι, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη φέτα, τα αυγά και μπόλικο πιπέρι και δουλεύουμε καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζουμε τα κολοκύθια, σφραγίζουμε το στόμιό τους με τα κομματάκια από το εσωτερικό τους που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο και προσθέτουμε νερό να τα καλύπτει ίσα ίσα.

Τα μαγειρεύουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Tip

Μπορούμε και να αυγοκόψουμε το φαγητό. Με μικρά κολοκυθάκια αυτή η συνταγή γίνεται αριστούργημα, αλλά και το άδειασμα και το γέμισμά τους απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.