X

Μπριάμ Strudel

Το μπριάμ που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο σφολιατένιο ρολό, αποκτώντας ολοκαίνουρια γεύση.

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας

3 κολοκυθάκια σε ροδέλες

3 κρεμμύδια μέτρια κομμένα όπως στη χωριάτικη

3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρούς κύβους

4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων σε μεγάλα καρέ

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

4 ώριμες ντομάτες σε φέτες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

400 γρ. φέτα σε καρεδάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από τον μαϊντανό, σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε τα υλικά να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα περίπου.

Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συχνά στη διάρκεια του ψησίματος. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν, τα αφήνουμε λίγο ακόμα να ξεροψηθεί η επιφάνεια και να μειωθεί στο ελάχιστο η σάλτσα. Όταν δείτε ότι η επιφάνεια έχει μαυρίσει, το φαγητό έχει ψηθεί ιδανικά.

Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σκορπίζουμε μετά τη φέτα στο ταψί, ρίχνουμε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει στρώνουμε τη σφολιάτα, κρύα από το ψυγείο. Τσεκάρουμε ότι το μπριάμ έχει κρυώσει εντελώς (διαφορετικά, η σφολιάτα θα τρυπήσει και δεν θα βγει τραγανή) και το απλώνουμε κατά μήκος στην άκρη του φύλλου από την πλατιά του επιφάνεια.

Κλείνουμε τις άκρες και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Η ένωση του φύλλου πρέπει να ακουμπά στον πάτο του ταψιού. Βάζοντας τη γέμιση, φροντίζουμε με το κουτάλι να αποφύγουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στον πάτο του ταψιού.

Λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του στρούντελ και το ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει, για 20' περίπου.

Tip

Η καλύτερη φέτα για την περίπτωση είναι ένας γλυκός τελεμές, χωρίς πικάντικη γεύση, ενώ το μανούρι δίνει ιδανικό αποτέλεσμα, βελούδινο και μελωμένο, έχει όμως πάρα πολλά λιπαρά. Αν προσέχετε, βάλτε ανθότυρο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι κάπως επίπεδο.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.