X

Ντομάτες Γεμιστές με Σουπιές

Θαλασσινές γεμιστές ντομάτες, έτσι όπως τις συνηθίζουν στα νησιά - μια απρόσμενη νοστιμιά, γεμάτη γλύκα. Μπορείτε να τις μαγειρέψετε με σουπιές, αλλά γίνονται το ίδιο νόστιμες με χταπόδι, μοσχιούς ή καλαμάρι.

Υλικά

6 ώριμες μεγάλες ντομάτες

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες

1 ποτηράκι ούζο

2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι ή καρολίνα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

2 φλιτζ. ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές και χωρίζουμε το σώμα από τα πλοκάμια. Τις ζεματάμε για 20' σε άφθονο αλατισμένο νερό. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό τους.

Κουφώνουνε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ταψάκι και αλατίζουμε το εσωτερικό τους. Περνάμε από το μούλτι την ψίχα της ντομάτας.
Στραγγίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε πολύ μικρά καρεδάκια, σε μέγεθος ρεβιθιού.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά τις σουπιές, το μελάνι τους, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το ρύζι, το ούζο, τον χυμό λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο από τον ζωμό που κρατήσαμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Γεμίζουμε τις ντομάτες. Σκορπάμε στο ταψί το υπόλοιπο ζουμί από τις σουπιές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαυρίσουν τα καπάκια από τις ντομάτες και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του ταψιού.

Tip

Μπορούμε να γεμίσουμε και πιπεριές, αλλά και μελιτζάνες, που γίνονται νοστιμότατες. Στα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε, αφού όλα ταιριάζουν: άνηθος, μαντζουράνα, λεμονοθύμαρο, μάραθος ή μαραθόσπορος.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.