X

Μελιζάνες Gratin με Ανθότυρο και Κατίκι

Τις μελιτζάνες το ελληνικό καλοκαίρι τις προτιμά κοκκινιστές. Δοκιμάστε αυτή τη διαφορετική εκδοχή και θα δείτε ότι η απαλή γεύση των λευκών τυριών αναδεικνύει καλύτερα τη γεύση τους.

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μελιτζάνες σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

100 γρ. κατίκι

200 γρ. ανθότυρο

4 αβγά

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα τυριά. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο μείγμα το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις μελιτζάνες, πιπέρι και λίγο αλάτι.

Με ελαφριές κινήσεις φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο για ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Τρώγεται και σκέτο με μια πράσινη σαλάτα, αλλά συνοδεύει ωραιότατα και οποιοδήποτε ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με μια μαλακή φέτα ή ένα μίγμα από μανούρι και μυζήθρα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές