Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. πατάτες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ή παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Στο μούλτι λιώνουμε πρώτα το σκόρδο με το ελαιόλαδο και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε διαδοχικά τον δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, αλατοπίπερο και το τυρί, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε τη διαδικασία σπρώχνοντας με ένα μαχαίρι τα υλικά προς τα κάτω, για να χτυπηθούν καλύτερα.
Αν δούμε ότι το μιξεράκι δυσκολεύεται, προσθέτουμε λίγο υγρό: ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού.
Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα 4 (ή σε περισσότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλες). Τις ανακατεύουμε καλά με το pesto.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον φλοίδες από κεφαλοτύρι.
Tip
Δεν κόβουμε τον δυόσμο με μαχαίρι, γιατί θα μαυρίσει, αλλά μαδάμε τα φύλλα του με τα χέρια μας. Οι μπέιμπι πατατούλες δίνουν αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα και δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα.