Υλικά
Υλικά για 4-5 άτομα
150 γρ. κινόα
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
5 ώριμες ντομάτες σε ροδέλες
2 σφιχτά αβγά κομμένα στα τέσσερα
1 κ.γλ. σπόρους κύμινο
3-4 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
8 ελιές θρούμπες
ξύσμα από ½ λεμόνι
αλάτι
Για τη σος
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα γράφει στη συσκευασία. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στους 200°C για 30'. Τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν (για να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα) και μετά τις καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την κινόα, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το κύμινο, τις ελιές και το ξύσμα από το λεμόνι.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για τη σος, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος στολίζουμε με τα αυγά.
Τip
Μπορούμε να ψήσουμε στο γκριλ και τις ντομάτες, αλλά και να αντικαταστήσουμε τα αυγά με οποιοδήποτε λευκό τυρί ή τόνο κονσέρβας.