X

Καρβελάκι Όνειρο

Εντυπωσιακό στο σερβίρισμά του, ένα φρέσκο καρβελάκι ψωμί γεμιστό με όλα τα χρώματα του καλοκαιριού.

Υλικά

1 προζυμένιο καρβελάκι 500 γρ.

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κομμάτια

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, μαζί με το πράσινο μέρος

1 φλιτζ. ελιές μαύρες ή θρούμπες

1 αβοκάντο σε φετάκια

1 αγγούρι σε κυβάκια

4 σφιχτά αυγά κομμένα στη μέση

150 γρ. φέτα σπασμένη

λίγη κάππαρη

1 κ.γλ. ρίγανη

μερικά κλωναράκια φρέσκο βασιλικό

1 κ.σ. ξίδι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό καπάκι από την επάνω πλευρά του ψωμιού και το αδειάζουμε από την ψίχα του.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά την ψίχα και το καπάκι κομμένο σε κυβάκια, μαζί με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να ξεροψηθούν (αν θέλουμε, σοτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο). Κρατάμε τα κρουτόν για το σερβίρισμα.

Μέσα στο καρβελάκι βάζουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις ελιές, το αβοκάντο, το αγγούρι, την κάππαρη, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το ξίδι, το ελαιόλαδο και μπόλικο αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά. Πάνω από τα λαχανικά βάζουμε τα αυγά (για να μη διαλυθούν), τα αλατοπιπερώνουμε, ενώ προσθέτουμε και τη φέτα μαζί με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και ρίγανη.

Την τελευταία στιγμή, στο σερβίρισμα, προσθέτουμε και τα κρουτόν (για να μη μαλακώσουν) ή τα σερβίρουμε πλάι στο καρβελάκι.

Στολίζει το τραπέζι στο πάρτι και ανοίγει την όρεξη, είναι χορταστικό και μεταφέρεται εύκολα στην παραλία ή στο πικνίκ. Απόλυτος πειρασμός η τελευταία μπουκιά: το ψωμί που μένει ποτισμένο με ελαιόλαδο και τα ζουμάκια της ντομάτας.

Τip

Μπορούμε να προσθέσουμε καππαρόφυλλα ή κρίταμο τουρσί, αλλά και βραστό κοτόπουλο, για ακόμα πιο χορταστική σαλάτα, ή ζαμπόν και κυβάκια από το κίτρινο τυρί που μας αρέσει.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.