Υλικά
2 κιλά ολόκληρη χοιρινή κόντρα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κυδώνια
20 ξερά βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
20 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
500 ml κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 γαρίφαλα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρέας και αλατοπιπερώστε τα.
Σβήστε με το κρασί και βάλτε στην κατσαρόλα το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα κυδώνια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέστε ½ λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
Όταν μαγειρευτεί το κρέας, βγάλτε το προσεκτικά από την κατσαρόλα και σερβίρετέ το με τα φρούτα.
Αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει, και περιχύστε με αυτήν το κρέας.
Tip
Αυτό το χοιρινό είναι ωραίο πιάτο για ένα γιορτινό ή πιο επίσημο τραπέζι. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα μπαχαρικά από τη σάλτσα και να την πολτοποιήσετε, ώστε να γίνει πιο βελούδινη.