Υλικά
1 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
4 μεγάλα πράσα
4 κλωναράκια σέλερι
1 μέτρια σελινόριζα
2 πατάτες
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετέ τα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε 500 ml ζεστό νερό και σκεπάστε την κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες τα πράσα. Ξεπλύνετέ τα με άφθονο κρύο νερό και στραγγίξτε τα. Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους τη σελινόριζα και τις πατάτες και ψιλοκόψτε το σέλερι.
Ρίξτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κρέας, συμπληρώστε 250 ml ζεστό νερό, αλατίστε και συνεχίζετε το βράσιμο για 45 λεπτά ακόμα.
Όταν βράσει το φαγητό, διαλύστε το κορν φλάουρ σε 3-4 κουταλιές νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού, ρίξτε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις, για να μη σβολιάσει.
Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρετε.
Tip
Μαγειρέψτε με σπάλα, γιατί είναι τρυφερή και έχει περισσότερη νοστιμιά από άλλα κομμάτια του χοιρινού κρέατος.