X

Ντοματοκροκέτες

Οι νησιώτικοι ντοματοκεφτέδες είναι από τους πιο αγαπημένους του καλοκαιριού. Πολύ συχνά όμως βγαίνουν πολύ λαδεροί και συμπαγείς, όταν τα υλικά τους δεν είναι πολύ πολύ ψιλοκομμένα και δεν έχουν τηγανιστεί σωστά. Το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε αυτή τη συνταγή κάνουν τις πιο αιθέριες ντοματένιες κροκέτες.

Υλικά

3 ώριμες σφιχτές ντομάτες

1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. ρίγανη

κανέλα, στη μύτη του κουταλιού

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο & καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε για ½ ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Τις ζυμώνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν ο χυλός μάς βγει πολύ υδαρής, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Προσοχή όμως: Δεν θέλουμε να μας βγει πολύ συμπαγής. Στο τέλος πρέπει να έχουμε απλώς έναν πηχτό χυλό.

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε κατσαρόλι καλύτερα παρά σε τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές στο λάδι, φροντίζοντας να κρατούν καλά τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Ροδίζουμε τους κεφτέδες, γυρίζοντας με δυο πιρούνια και από τις δύο πλευρές.

Τηγανίζουμε από λίγους κάθε φορά, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Ροδίζουν γρήγορα και δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τip

Αυτές οι κροκέτες γίνονται νόστιμες μόνο το καλοκαίρι, με την ντομάτα στα καλύτερά της, κατακόκκινη και σφιχτή. Πολύ ωραίες γίνονται και με πομοντόρια, που έχουν μπόλικη σάρκα και λίγα σπόρια.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.