Υλικά
3 ώριμες σφιχτές ντομάτες
1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. ρίγανη
κανέλα, στη μύτη του κουταλιού
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο & καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε για ½ ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Τις ζυμώνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αν ο χυλός μάς βγει πολύ υδαρής, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Προσοχή όμως: Δεν θέλουμε να μας βγει πολύ συμπαγής. Στο τέλος πρέπει να έχουμε απλώς έναν πηχτό χυλό.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε κατσαρόλι καλύτερα παρά σε τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές στο λάδι, φροντίζοντας να κρατούν καλά τις αποστάσεις μεταξύ τους.
Ροδίζουμε τους κεφτέδες, γυρίζοντας με δυο πιρούνια και από τις δύο πλευρές.
Τηγανίζουμε από λίγους κάθε φορά, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Ροδίζουν γρήγορα και δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τip
Αυτές οι κροκέτες γίνονται νόστιμες μόνο το καλοκαίρι, με την ντομάτα στα καλύτερά της, κατακόκκινη και σφιχτή. Πολύ ωραίες γίνονται και με πομοντόρια, που έχουν μπόλικη σάρκα και λίγα σπόρια.