Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι λευκό κρασί
200 γρ. τριμμένη φέτα
αλάτι, πιπέρι
καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να απορροφήσει τα υγρά του.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και το στύβουμε.
Αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει και μετά σε μια λεκάνη το ζυμώνουμε μαζί με το αυγό, το ψωμί, το αλεύρι, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Αν μας βγει αραιή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε το μίγμα να δέσει για ½ ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση σε κατσαρόλι και λίγα λίγα. Όταν ροδίσουν, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Γίνονται επίσης πολύ νόστιμες αν τις μαγειρέψουμε μέσα σε σάλτσα ντομάτας (ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και αλάτι): Αφήνουμε πρώτα τη σάλτσα να δέσει, μετά βάζουμε τα κροκετάκια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και με σκεπασμένο το καπάκι τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10'.