X

Κρεμμυδοκροκέτες

Μπορεί το κρεμμύδι να ακούγεται "ταπεινό" υλικό, καμία κροκέτα όμως δεν συγκρίνεται με τη γλύκα, την ένταση και το άρωμα της κρεμμυδοκροκέτας. Γίνεται ακόμα πιο νόστιμη αν βράσετε ή ψήσετε στον φούρνο τα κρεμμύδια και μετά τα πολτοποιήσετε.

Υλικά

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

3 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πακέτο φαρίνα που φουσκώνει μόνη της

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. χαλούμι ή φέτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Χρειάζεται λίγη υπομονή, γιατί από το σοτάρισμα κρίνεται όλη η νοστιμιά αυτής της κροκέτας.

Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να μελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφετί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί για ½ ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά στο τηγάνι. Ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τip

Αν τις θέλουμε νηστίσιμες, δεν βάζουμε καθόλου τυρί. Μαζί με τα κρεμμύδια, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 πράσο ψιλοκομμένο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές