Υλικά
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο ή στο γκριλ.
Αφαιρούμε τη σάρκα τους και την αφήνουμε να στραγγίσει από τα υγρά της στο σουρωτήρι για 1 ώρα (μπορούμε και να ψιλοκόψουμε τη μελιτζάνα σε πολύ μικρά κυβάκια και να τη σοτάτουμε στο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μελιτζάνα (αφού πρώτα την πολτοποιήσουμε με πιρούνι), το τυρί, το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο), μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τον χυλό με κουτάλι της σούπας.
Φροντίζουμε να μην κολλάνε μεταξύ τους οι κροκέτες και τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Αν σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, οι κροκέτες μας θα γίνουν πιο νόστιμες. Σε αυτή την περίπτωση θα βάλουμε δύο κρεμμύδια.