Υλικά
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1½ ποτήρι γάλα
1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή κασέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο με λίγο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το κόβουμε σε φέτες και το μουλιάζουμε στο γάλα.
Το στύβουμε, το περνάμε από το μούλτι και το μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε αρκετά, μέχρι να πάρουμε μια αφράτη, ομογενοποιημένη ζύμη. Είναι πολύ σημαντικό να ζυμώσουμε αρκετά, ώστε να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Την αφήνουμε ½ ώρα να σταθεί στο ψυγείο και μετά πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε με δυο πιρούνια από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και διαφορετικά ψωμιά μαζί, σταρένια και μαύρα, ενώ με φέτα και δυόσμο αντί για κεφαλοτύρι το αποτέλεσμα θα έχει κάτι από τυροπιτάκι.