X

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Υλικά

4 χωριάτικα φύλλα

500 γρ. βλίτα βρασμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λόγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ντομάτα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη στύβουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βλίτα, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τη φέτα, λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά τα 2 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους.

Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη μεριά. Απλώνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με τα άλλα 2 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.

Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά για να δούμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.

Τip

Προσοχή στη φωτιά: η μέτρια θα την ψήσει στο εσωτερικό και θα κάνει ρόδινη και τραγανή την κρούστα της, ενώ η δυνατή φωτιά θα κάψει την επιφάνεια και δεν θα την ψήσει από μέσα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές