Υλικά
Υλικά για 1 φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
700 γρ. πατάτες
1 κιλό σπανάκι σε φύλλα
200 γρ. φέτα τριμμένη
4 αυγά
300 ml γάλα
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε τις πατάτες και στραγγίξτε τις, να στεγνώσουν από την υγρασία τους. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, αλατοπιπερώστε τις πατάτες και απλώστε τις έτσι ώστε να καλύψουν την επιφάνεια του σκεύους. Ψήστε για 25 λεπτά στους 200°C στον αέρα.
Σοτάρετε το σπανάκι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι και τη μισή ποσότητα ρεγκάτο. Προσθέστε τη φέτα και το σπανάκι.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Ενώστε με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση από πατάτες, πασπαλίστε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
Tip
Χρησιμοποιήστε αντικολλητική φόρμα ή λαδώστε πολύ καλά το εσωτερικό της φόρμας για να μπορέσετε να σερβίρετε σε ωραίες μερίδες.