X

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Υλικά

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ζάχαρη

6 αυγά

200 γρ. φέτα σε κομματάκια

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

½ πακέτο φύλλο κρούστας

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα ντομάτα για 20', μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.

Σπάμε τα αυγά σε μπολ και απλώς τα τρυπάμε, να σπάσει ο κρόκος. Δεν θέλουν χτύπημα όπως στην ομελέτα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τη φέτα και τα αβγά στη σάλτσα, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι. Την αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις ασπρίσει το ασπράδι, για να βγει ζουμερή. Ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε τη στραπατσάδα να κρυώσει.

Μπορούμε να κάνουμε δύο μέτριες ή μια μεγάλη πίτα. Ανάλογα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και στρώνουμε πατσαβουριαστά 3 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους. Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη.

Απλώνουμε τη στραπατσάδα και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με άλλα 3 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.

Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά την πίτα και βλέπουμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.

Tip

Αν τη θέλουμε πιο πλούσια, προσθέτουμε πιπεριά, ελιές, φρέσκο βασιλικό, λιαστή ντομάτα, αλλά και λουκάνικο, ζαμπόν ή κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.