X

Ογκρατέν με Μελιτζάνες, Κολοκυθάκια και Κεφαλοτύρι

Ένα διαφορετικό ογκρατέν με μελιτζάνες, κολοκυθάκια και κεφαλοτύρι, που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

4 φλάσκες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

8 μέτρια κολοκυθάκια

350 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

250 ml κρέμα γάλακτος

4 αυγά

4 κουτ. σούπας αλεύρι για κάθε χρήση

10 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. γλυκού ξερό και ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες, βάλτε τις φέτες σε ένα ταψί, αλείψτε τις με ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά.Βγάλτε τα λαχανικά από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Βάλτε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι, το γιαούρτι, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και μετά ενώστε το μείγμα με τη μαρέγκα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάλτε εναλλάξ στρώσεις από μελιτζάνες και κολοκυθάκια και από το μείγμα με το γιαούρτι και τη γραβιέρα.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήστε το ογκρατέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

Tip

Ψήστε με τον ίδιο τρόπο μελιτζάνες και πατάτες για να κάνετε μουσακά. Έτσι, οι μελιτζάνες δεν απορροφούν λάδι και οι πατάτες δεν λιώνουν στο ψήσιμο.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.