Υλικά
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
4 νεκταρίνια
2 μπάλες μοτσαρέλα
50 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
2-3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τη ρόκα. Κόψτε τα νεκταρίνια στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε τη μοτσαρέλα με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια.
Χτυπήστε στο πολυμίξερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, 5-6 φύλλα δυόσμου, αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, τα νεκταρίνια, τη μοτσαρέλα και λίγα φύλλα δυόσμου και περιχύστε με το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε με τις φλοίδες παρμεζάνας.
Τip
Με το προσούτο ταιριάζουν επίσης το πεπόνι, τα αχλάδια, τα ροδάκινα και το μάνγκο.