Υλικά
600 γρ. μπρόκολο
150 γρ. τριμμένο τσένταρ
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
50 γρ. γκοργκοντζόλα
1 λίτρο γάλα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
5 αυγά
αλάτι
100 γρ. καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Βράστε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε το.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αλατίστε και κατεβάστε από τη φωτιά.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και ρίξτε τα στην μπεσαμέλ. Προσθέστε το μπρόκολο και τα τυριά, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένη καρυδόψιχα και ψήστε στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά.
Tip
Η γκοργκοντζόλα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί με έντονη γλυκιά γεύση. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με blue cheese, που μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονο, αλλά ταιριάζει πολύ με το μπρόκολο.