Υλικά
4 φλάσκες μελιτζάνες
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
150 γρ. τριμμένη φέτα
ελαιόλαδο
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι. Αφήστε τις μετά σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά ρίξτε τις μελιτζάνες.
Αφήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, διαλύστε τη ζάχαρη στο ξίδι και ρίξτε το μείγμα στις μελιτζάνες.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10'. Πασπαλίστε με το θυμάρι και σερβίρετε με τη φέτα.
Τip
Πιάτο εμπνευσμένο από ένα κλασικό σιτσιλιάνικο ορεκτικό. Στη Σικελία οι γλυκόξινες γεύσεις είναι πολύ αγαπητές.