Υλικά
1 κιλό γαύρο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
300 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε, φιλετάρετε και ξεπλύνετε τον γαύρο.
Σοτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίξτε το κρασί και τη μουστάρδα και ανακατέψτε.
Κατεβάστε το σκεύος από την εστία και βάλτε μέσα στη σάλτσα προσεκτικά τα φιλετάκια του γαύρου.
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τη ρίγανη και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 7'-8'.
Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Διαλέξτε ολόφρεσκο γαύρο και καθαρίστε τον από τα εντόσθια, για να μην πικρίσει όταν μαγειρευτεί.