Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 ματσάκι ανάμικτα μυρωδικά (καυκαλήθρες, μυρώνια, δυόσμο)
2 πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
χυμό από ½ λεμόνι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε τα κολοκυθάκια και ψιλοκόψτε τα φρέσκα μυρωδικά. Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα πράσα.
Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σκόρδο.
Ανακατέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα μυρωδικά.
Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν.
Κατεβάστε τα από την εστία και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ανακατέψτε τα μετά με το γιαούρτι, τις ελιές, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού.
Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Τip
Η σαλάτα αυτή είναι και υπέροχη γέμιση για τάρτα με βάση ψημένη σφολιάτα.