Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
500 γρ. ψίχα γαρίδας
150 γρ. φέτα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες.
Αλατίστε, προσθέστε τον βασιλικό και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 10'.
Ρίξτε τις γαρίδες στη σάλτσα, αφήστε τις για 2'-3', ρίξτε και τη φέτα και αλατίστε. Αφήστε τη σάλτσα στη φωτιά για 2' ακόμα, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε το. Ανακατέψτε με τη σάλτσα, σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίστε με τον μαϊντανό.
Τip
Οι γαρίδες θέλουν σύντομο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, για να μη σκληρύνουν.