Υλικά
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. τριμμένο ψωμί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
5-6 κλωναράκια μελισσόχορτο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίστε το σπανάκι σε νερό που βράζει και όταν μαραθεί στραγγίξτε το πολύ καλά.
Αφού κρυώσει, αδειάστε το σε ένα μπολ και προσθέστε το ανθότυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το τριμμένο ψωμί, το αλεύρι, το μελισσόχορτο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε και ζυμώστε το μίγμα.
Αν είναι αραιό (εξαρτάται από την υγρασία που έχει το σπανάκι), προσθέστε λίγο αλεύρι.
Πλάστε μικρές μπάλες, στο μέγεθος καρυδιού, και ακουμπήστε τις σε ένα ταψί.
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια, βάλτε την στην εστία και αφήστε να πάρουν βράση.
Προσθέστε τότε και τα γιουβαρλάκια και αφήστε τα να βράσουν για 2'-3' από τη στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
Σερβίρετε με την τριμμένη γραβιέρα.
Tip
Αρωματίστε τα γιουβαρλάκια με μυρώνια και καυκαλήθρες.