Υλικά
250 γρ. φακές
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ξίδι
αλάτι, πιπέρι
4-5 κλωναράκια ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
12 ελιές θρούμπες και 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράστε τις φακές μαζί με τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και 1½ λίτρο νερό, χωρίς να τις αλατίσετε, για 30' σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε μετά την πατάτα, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και το σκόρδο και βράστε για 15' ακόμα. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε 2 κουταλιές ξίδι και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατέψτε.
Συνοδέψτε με τις ελιές και την πιπεριά.
Tip
Η τριμμένη πατάτα χυλώνει τις σούπες με όσπρια. Δοκιμάστε τη και με φασόλια ή ρεβίθια.