Υλικά
1 κιλό γαύρο
8 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
από 2-3 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό)
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
4 κ.σ. κουκουνάρι
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα ψίχουλα του ψωμιού με την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κουκουνάρι και λίγο αλάτι.
Αλατίστε τα φιλετάκια του γαύρου και απλώστε τα στο ταψί.
Πασπαλίστε τα με το μείγμα του ψωμιού, ραντίστε με ελαιόλαδο, περιχύστε με τον χυμό πορτοκαλιού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'.
Τip
Αφαιρέστε κεφάλι και εντόσθια από τον γαύρο, για να μην πικρίσει.