Υλικά
1 κουνουπίδι
2 πατάτες
1 πράσο
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
½ κ.γλ. κύμινο
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.γλ. πάπρικα
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα λαχανικά και κόψτε τα σε μικρότερα ακανόνιστα κομμάτια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, ρίξτε το κύμινο, αλατίστε και βράστε τα για 30'.
Μετά πολτοποιήστε τα με τη ράβδο μπλέντερ.
Κόψτε τις φέτες του ψωμιού σε μικρούς κύβους, βάλτε τους σε ένα μπολ, ραντίστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με την πάπρικα και το σκόρδο και ανακατέψτε.
Απλώστε τους σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε τους στους 180°C για 10'.
Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο, γαρνίρετε με τα κρουτόν και σερβίρετε.
Tip
Μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με καρότα, μπρόκολο, κολοκύθα ή μανιτάρια.