Υλικά
500 γρ. βρασμένες πατάτες σε μικρά κομμάτια
250 γρ. βρασμένες φακές
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
ξίδι
μουστάρδα
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, τις φακές, το σέλερι, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατίστε, ρίξτε 2-3 κουταλιές ξίδι, 1 κουταλιά μουστάρδα και ανακατέψτε.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε τα κρεμμύδια με τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα και απλώστε στην επιφάνεια το μίγμα με τα κρεμμύδια.
Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με την πάπρικα και σερβίρετε.
Tip
Για νόστιμο αποτέλεσμα, φτιάξτε τη με ζεστές πατάτες και φακές, ώστε να απορροφήσουν το ντρέσινγκ καλύτερα.