Υλικά
2 κιλά πράσα
100 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. καρύδια τριμμένα
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε τα πράσα σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ. Βάλτε τα σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό και ξεπλύντε τα πολύ καλά.
Αφού τα στραγγίξετε, βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετέ τα για αρκετά λεπτά σε δυνατή ένταση.
Μετά ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίστε και αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 45' σε χαμηλή ένταση.
Ανακατέψτε κατά διαστήματα και, αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό. Μετά ρίξτε τα δαμάσκηνα και μαγειρέψτε για 10' ακόμα.
Πασπαλίστε με τα καρύδια και σερβίρετε.
Tip
Παραδοσιακό φαγητό της Χαλκιδικής, που φτιάχνουν και με ψάρι. Σε μερικές περιοχές το αρωματίζουν με κανέλα ή μπαχάρι.