Υλικά
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 πράσο σε ροδέλες
2 γογγύλια ή 1 μέτρια σελινόριζα σε κύβους
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή ελαιόλαδο
1 ζωμό κότας
750 ml νερό
½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Για το συνοδευτικό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
½ αγγούρι σε μικρά καρεδάκια
3 ραπανάκια σε πολύ λεπτές φετούλες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι, το πράσο και τη σελινόριζα ή τα γογγύλια μαζί με λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30'.
Ρίχνουμε τον άνηθο και πολτοποιούμε τη σούπα.
Σε ένα μπολάκι ψιλοκόβουμε το αγγούρι, τα ραπανάκια και τα κρεμμυδάκια και τα σερβίρουμε πάνω από τη σούπα (ταιριάζουν πολύ και τα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα φουντούκια).
Tip
Λίγες σταγόνες αγουρέλαιο δίνουν το πιο ελληνικό άγγιγμα και μια άλλη επίγευση στο τέλος της μπουκιάς.