X

Βελουτέ με Μανιτάρια και Ψωμί

Τα μανιτάρια κάνουν νοστιμότατες βελουτέ και σε συνδυασμό με τον φρέσκο μαϊντανό έχουμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Υλικά

1 κιλό λευκά μανιτάρια σε φετάκια

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

8 φέτες ψωμί του τοστ

600 ml φρέσκο γάλα

5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2'-3'.

Προσθέτουμε το ψωμί σε μπουκιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 1' ακόμα.

Σβήνουμε με το γάλα, προσθέτουμε 500 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20'.

Πολτοποιούμε καλά τη σούπα και σερβίρουμε με τον μαϊντανό.

Tip

Μισό φλιτζάνι τραχανάς, φακές (μαύρες ή κόκκινες), φάβα, μαυρομάτικα, ροβίτσα, αλλά και ταπιόκα δίνουν το απόλυτο βελούδο σε οποιαδήποτε σούπα. Το ίδιο κι ένα ψιλό ζυμαρικό, π.χ. κουσκουσάκι, ή λίγο ρύζι γλασέ.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές