Υλικά
3 φιλέτα σολομού με πέτσα, χωρίς κόκαλο, από 200 περίπου γρ. το καθένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
4 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας. Περιχύστε με αυτήν τα φιλέτα του σολομού και αφήστε τα να μαριναριστούν για 15' πριν τα μαγειρέψετε.
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, στραγγίξτε τα φιλέτα του σολομού και μαγειρέψτε τα, γυρίζοντάς τα να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώστε την ώρα του μαγειρέματος.
Υπολογίστε 5' από τη μία πλευρά και 3'-4' από την άλλη, σε μέτρια ένταση.
Περιχύστε με τη σάλτσα τα φιλέτα του σολομού και πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Συνοδέψτε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι.
Tip
Με 1-2 κουταλιές καστανή ζάχαρη στη μαρινάδα τα φιλέτα σολομού θα αποκτήσουν ωραίο χρώμα καραμέλας.