Υλικά
300 γρ. ντομάτες
250 γρ. ψίχα γαρίδας ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, ανακατέψτε τις με το κρεμμύδι, τον ξερό και τον φρέσκο δυόσμο, αλατίστε τις και αφήστε τις στο σουρωτήρι για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
Βάλτε το μείγμα με τις στραγγισμένες ντομάτες σε ένα μπολ, προσθέστε τον πελτέ, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τις γαρίδες και ανακατέψτε.
Ρίξτε με το κουτάλι μικρές ποσότητες από τον χυλό σε καυτό λάδι και τηγανίστε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tip
Τα πομοντόρια είναι ιδανικά για τους ντοματοκεφτέδες.