Υλικά
250 γρ. βρασμένα ρεβίθια
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γρ. μαγειρεμένο κουσκούς
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 αβγό
2 κ.σ. σόγια σος
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
στραγγιστό γιαούρτι και ανάμικτα πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φρέσκα μανιτάρια.
Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά. Πολτοποιήστε στο πολυμίξερ τα ρεβίθια, το κουσκούς, τα σοταρισμένα μανιτάρια, το αβγό, τη σόγια σος και τον μαϊντανό, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αδειάστε σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δέσει (περίπου 150 γρ.). Αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και πλάστε τα κεφτεδάκια.
Αλευρώστε τα και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.
Σερβίρετε με πράσινα ανάμεικτα σαλατικά και γιαούρτι.
Tip
Στραγγίξτε τα σοταρισμένα μανιτάρια πριν τα ενώσετε με τα υπόλοιπα υλικά.