Υλικά
400 γρ. χοιρινό κιμά
4 φέτες ψωμί
350 ml μπίρα
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3-4 κλωναράκια ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το ψωμί, τα μυρωδικά και τον μαϊντανό και μουσκέψτε τα με ½ φλιτζάνι μπίρα.
Ανακατέψτε και προσθέστε τον κιμά, το ρεγκάτο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια.
Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στο γκριλ στους 220°C για 8'-10'.
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήστε με την κρέμα βαλσαμικού, ρίξτε τη ζάχαρη και την υπόλοιπη μπίρα, αλατοπιπερώστε και βράστε τη σάλτσα για 5'.
Βάλτε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και μαγειρέψτε τα για 5' ακόμα.
Tip
Όταν μαγειρεύουμε με μπίρα, προσθέτουμε ζάχαρη ή μέλι για να μετριάσουμε την πικρή γεύση της.