X

Μπακαλιάρος Ογκρατέν

Αυτή η συνταγή μπακαλιάρου ογκρατέν μπορεί να γίνει με όλα τα κατεψυγμένα φιλέτα, από γλώσσα μέχρι πέρκα.

Υλικά

800 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου

2 μεγάλες πατάτες

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Για την μπεσαμέλ

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ.βούτυρο αγελάδος

¾ του λίτρου ζεστό γάλα

1 αυγό

1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά και λίγο παραπάνω για την κρούστα

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μαζί με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και τα φέρνουμε δυο βόλτες. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ταψάκι.
Σε δυνατή φωτιά, περνάμε το ψάρι από το τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

Αλατίζουμε και το μεταφέρουμε κι αυτό στο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για την μπεσαμέλ, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με πιρούνι με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.

Απλώνουμε και την μπεσαμέλ στο ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Προσθέτουμε βρασμένα όσα λαχανικά μας αρέσουν: κολοκυθάκι, καρότο, αρακά ή φινόκιο ωμό ψιλοκομμένο.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.