Υλικά
300 γρ. μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο
300 ml γάλα
300 γρ. πατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρόκους
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
λάδι για τηγάνισμα
Για την αγιολί
200 γρ. μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεψαχνίστε τον μπακαλιάρο, μουσκέψτε το ψαχνό του στο γάλα για 2-3 ώρες και στραγγίξτε το.
Ψιλοκόψτε τις πατάτες, βάλτε τις μαζί με τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό και βράστε για 15'-20', μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στραγγίξτε τα, πολτοποιήστε τα και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο τριμμένο ψωμί, για να δέσει το μείγμα. Τηγανίστε τις κροκέτες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την αγιολί και σερβίρετε μαζί με τις κροκέτες μπακαλιάρου.
Tip
Η αγιολί είναι σκορδάτη μαγιονέζα, κλασικό συνοδευτικό για θαλασσινά στη Νότια Γαλλία.