Υλικά
600 γρ. φρέσκα καλαμάρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
½ ματσάκι μαϊντανό
κρέμα βαλσαμικού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Για τη Salmorejo
300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. ψωμί
100 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη Salmorejo: Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τις ντομάτες και το ψωμί μαζί με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίστε τα καλαμάρια και, αφού τα ξεπλύνετε, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα για 5'-6', γυρνώντας τα να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον μαϊντανό, ανακατέψτε τα και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού.
Ραντίστε τα καλαμάρια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα.
Σερβίρετε τη Salmorejo με τα ψητά καλαμάρια και τη σαλάτα και γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη.
Tip
Η Salmorejo είναι δροσερή σούπα ντομάτας από τη Νότια Ισπανία. Εδώ ταιριάζει υπέροχα με το ψητό καλαμάρι ως συνοδευτική σάλτσα.