Υλικά
Υλικά για 18 κολοκυθοκεφτέδες
1 κιλό τριμμένα κολοκυθάκια
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. τριμμένο κασέρι
2 αυγά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
5-6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αλατίστε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι για 30' να βγάλουν τα υγρά τους.
Πιέστε τα με τα χέρια σας για να στεγνώσουν και αδειάστε τα σε ένα μπολ.
Προσθέστε το τριμμένο κασέρι, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά.
Βάλτε σε ένα τηγάνι λάδι για τηγάνισμα και όταν ζεσταθεί ρίξτε κουταλιές από το μείγμα για να σχηματίσετε τους κολοκυθοκεφτέδες.
Τηγανίστε τους μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα και μετά βγάλτε τους σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Τip
Ρίχνοντας τον χυλό με το κουτάλι στο τηγάνι, γίνονται σαν λουκουμαδάκια.