Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα
300 γρ. χοιρινό κιμά
2 τριμμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
4 φέτες ψωμί τριμμένο
½ κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
½ κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το τριμμένο ψωμί, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε 4-5 κουταλιές νερό και ζυμώστε το μείγμα.
Πλάστε τους κεφτέδες, περάστε τους από το αλεύρι και τηγανίστε τους σε καυτό λάδι.
Για τη σάλτσα, βάλτε τις ντομάτες, τον πελτέ και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε, ρίξτε τη ζάχαρη και την κανέλα και βράστε για 10'.
Ρίξτε τους κεφτέδες στη σάλτσα, αφήστε να πάρουν μια βράση και σερβίρετε.
Tip
Για αφράτους και νόστιμους κεφτέδες χρησιμοποιήστε 2 ή 3 είδη κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνιού)