X

Φιλέτο Σολομού με Σάλτσα Πέστο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο φιλέτο σολομού με πέστο.

Υλικά

4 φέτες σολομό

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο

100 ml λευκό κρασί

4 κολοκυθάκια τριμμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε κάθε φέτα σολομού σε ένα φύλλο λαδόκολλας.

Αλατοπιπερώστε, αλείψτε με τη σάλτσα πέστο, ραντίστε με το κρασί και μοιράστε στα πακέτα το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα τριμμένα κολοκυθάκια.

Διπλώστε τις άκρες της λαδόκολλας για να κλείσετε τα πακέτα και ψήστε στους 180°C για 15'-20'.

Σερβίρετε με σαλάτα από πράσινα φασολάκια και ντοματίνια, με ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξίδι και βασιλικό.

Tip

Ο σολομός θέλει ελάχιστο ψήσιμο για να μη στεγνώσει.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.